19 Eylül 2008 Cuma

fümeleme

chefozgur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Junior Member

Üyelik tarihi: Nov 2006
Nerden: İstanbul
Mesajlar: 14
chefozgur - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Fümeleme yöntemi ve sık sorulan sorular
Füme zararlımıdır?
Tam tersi füme ürünü koruduğu gibi bakteri oluşumunu sıfır oranlarına çeker

Et ürünlerinin dumanlama yöntemi yardımıyla dayanıklılığının artırılması eskiden beri bilinmektedir.
Et ve ürünlerin dumanlanması sonucu
1 Üründe yüzey rengi değişir
2 duman meteryaline özgü tat-koku gelişir
3 oksidasyona engel olur
4 ürünün dayanıklılğı artar
5 yeni tüketim maddeleri oluşur

Nelerin fümesi olur?
Dana eti,kuzu eti,domuz eti,tavuk,hindi,ördek ve çeşitli balıkların fümesi olacağı gibi bazı peynirlerinde fümesi yapılabilir ayrıca işlenmiş ürünlerdede
füme tekniği kullanılır örneğin sosis,jambon ve tuzlanmış ürünler.
__________________
Kremlin Culinary Cup tan derece aldığımız yemekler, display ve carving leri altaki linkte görebilirsiniz.

http://ozgurchef.spaces.live.com

Hiç yorum yok: