19 Eylül 2008 Cuma

salçada küflenme

: Salçada Küflenme
water_lily
02-13-2006, 01:33 AM
derin dondurucuya biber salcasi konulurmu?..forum da bu konuyu aradim ama bir bilgiye ulasamadim...bilen varsa yazarsa sevinirim
:roll:
Kitchen Bird
02-13-2006, 02:45 AM
WATER_LILY,ARKADASIM NORMAL DOMATES SALCASINI DA,BIBER SALCASINI DA DERIN DONDURUCUDA SAKLIYOR.HICBIRSEY OLMADIGINI,BOZULMADIGINI SOYLUYOR AMA BEN HIC DENEMEDIM.BIRSEY OLACAGINI SANMIYORUM.AMA BIR KERE DONDURDUKTAN SONRA HEMEN TUKETMENI ONERIRIM YOKSA EKSIYEBILIR.YANI DONDURDUGUN SALCADAN KULLANACAGIN KADAR ALIP,ERITIP IKINCI BIR KEZ DONDURMA! SEVGILER
foodeng
02-13-2006, 05:35 PM
saklanır arkadaslar,ben saklıyorum 2001 den beri.universitede gıda muh. hocamız tavsiye etmişti:)kullanmadan 15 dak. once dışarı cıkar,üzeri eriyor zaten kullan erimeden geri koy.en iyi saklama yöntemi diyebilirim:)
water_lily
02-13-2006, 08:10 PM
cevaplar icin tesekkur arkadaslar
derin dondurucuya koymak istememdeki amac cok oldugu icin ben urunu tuketene kadar bozulmasindan endise etmem...foodeng sag ol soyledigin gibi yapacam.kucuk posatlere koyup yerlestirecem eger olumlu sonuc alirsam bundan sonra salcalar derin dondurucuya .... :lol:
hulyasen
02-14-2006, 01:50 PM
BENDE HEP DONDURUCUDA SAKLARIM SALÇAYI.ALT TARAFTA DURUNCA ÜZERİNEDE NE KADAR YAĞ KOYARSAM KOYAYIM ZAMANLA BOZULUYOR VE EKŞİYOR. AMA BEN KULLANACAĞIM ZAMAN ÇÖZÜLMESİNİ HİÇ BEKLEMİYORUM BIÇAKLA İSTEDİĞİM KADAR KOLAYCA ALIR TEKRAR BUZLUĞA KOYARIM...
water_lily
02-15-2006, 05:56 PM
cevaplariniz cok isime yaradi sag olun :lol:
nuras
02-15-2006, 07:32 PM
sevgili water_lilly sorunun cevabını almışsın ama bende yıllardır biber salçasını derin dondurucuda saklayan biri olarak salçanın tadının ve kokusunun bozulmadan en uzun süre böyle saklandığını yazmak istedim.Zaten biber salçan sulu değilse buzlukta donup serleşmiyor.Ben buzdolabı poşetinden gerektiği kadarını kaşıkla alıp gerisini tekrar buzluğa kaldırıyorum.
water_lily
02-15-2006, 10:42 PM
nuras her cevapda farkli seyler ogrendigimden hic bir cevabi gereksiz gormuyorum :) ...gecen komsum cok sayida soyulmus sogan verdi.tahminim zayi olmasini istemediginden, dusundum bende bekletsem bozulacak aklima derin dondurucu geldi.dedim deneyeyim belki tadi degismez :roll: ..bir haftadir o soganlari kullaniyorum cok buyuk kolaylik ve sizinde dediginiz gibi bu tur yiyecekler donsalarda birbirlerinden cok kolay ayriliyorlar.tadindada hic bir degisiklik olmadi..benim tecrubelerimdem anladigim donmus yiyecekler bekletilmeden pisirilirse tadlarinda degisim olmuyor...birde eger cozulmesi gereken bir yiyecekse kesinlikle buzdolabinda acilmsini beklemek lazim..

saglicakla kalin :wink:
kayserili
04-30-2006, 08:51 PM
merhaba salcada küflenme oluyor üzerine sivi yagi koydugum halde oluyor hep cöpe döküyorum lütfen yardim edin.... :?
akdeniz
04-30-2006, 09:03 PM
Sevgili Kayserili,salçanın üzerine sıvıyağ eklemen ve buzdolabında muhafaza etmen yararlı olacaktır sanıyorum.

Başka bir önerimde salçanın markası hakkında olacak ki;''Öncü'' marka domates salçası kullanıyorum bir süredir.Hem tadı güzel hemde kesinlikle küflenmiyor.Bende kullanan akraba ve arkadaşlarımın tavsiyesi ile kullanmaya başladım.Hatta daha dün yakınımızdaki marketten ablam için aldım.5 kilosu 12.75 Ytl.

Umarım yardımcı olabilmişimdir...

Türkiye'de yaşamadığını henuz farkettim :(

Ama belki oradaki türk bakkallarından bulabilirsin.

Selam ve dua ile...
*özlem*
04-30-2006, 09:12 PM
CAM KAVANOZDA SATILAN SALÇALAR DAHA DAYANIKLI OLUYO ...ANNEMDE ZEYTİNYAĞI DÖKEREK KÜFLENMESİNİ ÖNLÜYO...AÇILDIKTAN SONRA 10 GÜN İÇİNDE TÜKETİLMESİ GEREKİYO..O YÜZDEN KÜÇÜK BOYUTTAKİ SALÇALARI KULLANMAK DAHA FAYDALI OLUR BENCE...
akdeniz
04-30-2006, 09:15 PM
Bahsettiğim salçaya sıvıyağ eklemeden ve buzdolabına koymadan da küflenme falan olmuyor...
kayserili
04-30-2006, 09:19 PM
merhaba özlem almanyada tupperware var yiyecekleri bozmuyormus bende salcaligini aldim iyi diye salcanin üzerine sivi yagi koydum yine küflendi birde arkadasin yazdigi gibi öncüyü deniyecegim sevgiler.
Nseker
04-30-2006, 09:24 PM
merhaba salcada küflenme oluyor üzerine sivi yagi koydugum halde oluyor hep cöpe döküyorum lütfen yardim edin.... :?

benim yıllardır annemden öğrendiğim ve uyguladığım bir yöntem hangi marka olursa olsun farketmez salçayı sadece ve sadece kuru temiz kaşıkla kullanıcaksınız bu yöntemi deneyin gerçekten sonucu göreceksiniz :wink:
kayserili
04-30-2006, 09:28 PM
nseker gercektende olabilir ben yemegimi yaparken tencereyi karistirdigim kasikla aliyordum olabilr ilginiz icin tesekkür ederim.
Nseker
04-30-2006, 09:43 PM
nseker gercektende olabilir ben yemegimi yaparken tencereyi karistirdigim kasikla aliyordum olabilr ilginiz icin tesekkür ederim.

rica ederim yardımcı olabildiysem çok sevindim evet hemen hemen çoğu hanım yemek kaşığıyla alıyor çoğunlukla bu küflenme olayı yaşanıyor ama biz hiç bilmeyiz salça küflenmesini annem temiz kaşık kullandırırdı sırrı buymuş :wink:
Nuray34
04-30-2006, 10:27 PM
Arkadaşlar bende bu salçadaki küf olayından dolayı çok salça atmışımdır. Son çare olarak buzdolabının dondurucu kısmında muhafaza ettikten sonra sorunumdan kurtulmuştum. Ama sevgili akdenizin önerisi olan Öncü marka salçayı da denemek isterim. Teşekkürler akdeniz paylaşımın için.
Sevgiler.
kayserili
04-30-2006, 10:30 PM
merhaba nuray sen salcayi dondurdunmu tam olarak anlamadim arkadsim ....
Nuray34
04-30-2006, 10:35 PM
Evet sevgili kayserili başka türlü salçanın küflenmesinin önüne geçemiyordum. Bu şekilde sorunum çözümlenmiş oldu.
Sevgiler
malatyam
05-01-2006, 11:53 AM
Arkadaslar aldigim salcayi önce tuz atiyorum karistiriyorum salcayi kulanacagim kutusuna bosaltiyorum üzerine sivi yag gezdiriyorum (tuz küflenmesini önlüyor)
kasimpati
05-01-2006, 01:48 PM
sevgili kayserili bende hollandada yasiyorum burda akva markali salacalar var bildigim kadariyle almanyadada var onlar cok guzel oluyor rengide tadida diger salcalardan (avrupadakilerini kastediyorum) daha guzel fiyat digerlerinden birazcik fazla ama o kadar fark yok dene istersen yemege azicik atman yeterli oluyor cok guzel renk veriyor ben digerlerindende kullandim tadida kullandim rengi guzel cikmiyordu cok atincada yemegin tadini bozuyordu ve senin dedigin gibide kuflerniyordu ama oncuyu merak ettim bide ben deneyim
CHiCeKPeRiSi
05-01-2006, 02:54 PM
Slm
Ben salcayi kutusundan cam bir kaba bosaltiyorum.. Ama önce yarisini bosaltiyorum üstüne tuz ve yag ekliyorum sonra da diger yarsisini bosaltiyorum yine tuz ve yag ekliyorum hic bisey olmuyor .. Sonra normal buzdolabinda sakliyorum..

Ama cok salca kullanmiyorsaniz baya bir zaman salca tabiki küflenir, bunun icinde yarisini buzluga koyabilirsiniz digeri bitince onu cikartin...
nehirsu
05-01-2006, 03:05 PM
ben hazir aldigim salcayi tup seklinde alioyrum kullanimi cok daha kolay oluyor kuflenme sorunuda olmuyor :)

evde yapilan salcayi eger kullanmadan bekletiyorsaniz uzerine eritilmis margarin koyup dondurup saklayabilirsiniz :wink:

eger surekli kullandiginiz bi salcaysa mulaka cam kavanozda ve sivi yag ile muhafaza ediniz..kullanirken temis kasik cok onemli
Esra Zengin
05-01-2006, 03:06 PM
Malatyam annemde senin yaptığın gibi salçayı tuzla karıştırıp sıvıyağ koyuyordu(zeytinyağı buzdolabında donuyor.) ben de ondan öğrenmiştim gerçekten işe yarıyor.
hüsne
05-01-2006, 05:20 PM
merhabalar salça olarak olca marka kullanıyorum 5 kiloluk alıyorum hiç ilave bir şeye gerek yok bozulma olmuyor tavsiye ederim.
malatyam
05-01-2006, 07:17 PM
Biliyorum hüsnecim benim tokatli arkadasim var tokata gitiyinde bana olca marka salca getiriyor tuzlu oldugu icin bozdolabina koymasanda küflenmiyor
kayserili
05-01-2006, 11:01 PM
merhaba arkadslar bu siteyi cook seviyorum aradigim herseyi buluyorum hepinize tesekkür ederim kasimpati akva salcasini burda hic duymadim zaten benim babamin marketi var ona söyledim bakacak hale ilginiz icin tesekkürler.....
gulsum
05-02-2006, 02:53 AM
selam arkaslar ben de bazi arkadaslarimakatiliyorum burada salcagi hangi marka olursa olsun aliyoruz vallahi cunku bazen bulamiya biliyorsun ardigin zaman :cry: oyuzden bende salcayi biraz tuz ve zeytin yagi koyuyorum ve biraz guneste guneslendiriyorum hic kuflenmiyor :wink:
Melikhan
05-02-2006, 09:28 AM
Sevgili Arkadaslar
benim salcalarim aylarca beklesede asla bozulma olmuyor!
Size tavsiyem: Salcayi kutusundan tavaya bosaltip tuz ve siviyagla birlikte biraz kavurduktan sonra muhafaza etmek istediginiz kutuya bosaltip saklamak.
Bu sekilde salcaniz hem yemekleriniz icin hazir kavrulmus oluyor hemde asla küflenmiyor...
Deneyin pisman olmayacaksiniz.
Sevgilerimle
nözlü
05-04-2006, 10:53 AM
merhaba arkadaşlar!

Ben salçayı 3 kg'lık kutularda TİVMAŞ'dan alıyorum. Nekadar beklerse beklesin kesinlikle küflenmiyor ve tadı değişmiyor. Kime tavsiye ettiysem başka salça kullanamaz oldular. Hepinize tavsiye ederim.Üstelik fiyatı da uygun 3 kg 7.000.000 TL. :wink:

=======================
Dal rüzgarı affetse de KIRILMIŞTIR bir kere.... :cry:
kayserili
05-05-2006, 11:38 PM
merhaba arkadslar ben almanyada öncünün domates salcasini bulamadim öncünün biber salcasi var hangi markete sorduysam yok dediler babaminda marketi var ondada tek biber salcasi var birde burcu var hic kullanmadim mecburen onu deniycem sevgilerle.... :?
nehirsu
05-05-2006, 11:57 PM
burdada sera namli ve baktat var baska marka yok
derence
05-17-2006, 11:03 AM
merhaba salcada küflenme oluyor üzerine sivi yagi koydugum halde oluyor hep cöpe döküyorum lütfen yardim edin.... :?

benim yıllardır annemden öğrendiğim ve uyguladığım bir yöntem hangi marka olursa olsun farketmez salçayı sadece ve sadece kuru temiz kaşıkla kullanıcaksınız bu yöntemi deneyin gerçekten sonucu göreceksiniz :wink:

Nseker sana ne kadar teşekkür etsem azdır bugüne kadar salçada kullanmadığım yöntem kalmamıştı senin dediğin gibi temiz kaşık kullandım senin msj ını gördüğümden beri böyle kullanıyorum inanamıyorum eskiden beri kullandığım marka salça ama hiçbir küflenme belirtisi yok Allah razı olsun bu bilgiyi paylaştığın için :)
meva
05-17-2006, 12:53 PM
Çok ilginçtirkii bende Nsekerin tarif ettiği şekilde temiz kaşıkla kullanmaya başladım salçayı ancak benimkinde yalnızca azalma var yoksa küfümüz hala mevcut!!
şimdi merak ettiğim nerede yanlış yaptığım kullandığım marka tat ve cam kavanozda markadan fark edermiki bu yöntem( bunu biraz saçma bulsamda)?hııı birde bu şekilde kullanırkende üzerine zeytinyağı döküp öylemi muhafaza edeceğiz ben yağ dökmedim çünkü!!!!
esramng
05-17-2006, 12:59 PM
mevacım ben hem temiz kaşık kullanıyorum hemde üstünü örtecek kadar zeytinyağı koyuyorum hiç küflenme olmuyor bende tat kullanıyorum.
derence
05-17-2006, 01:33 PM
Çok ilginçtirkii bende Nsekerin tarif ettiği şekilde temiz kaşıkla kullanmaya başladım salçayı ancak benimkinde yalnızca azalma var yoksa küfümüz hala mevcut!!
şimdi merak ettiğim nerede yanlış yaptığım kullandığım marka tat ve cam kavanozda markadan fark edermiki bu yöntem( bunu biraz saçma bulsamda)?hııı birde bu şekilde kullanırkende üzerine zeytinyağı döküp öylemi muhafaza edeceğiz ben yağ dökmedim çünkü!!!!

meva bende tat marka cam kavanoz kullanıyorum ama nsekerin dediği gibi kuru ve temiz kaşık kullanmaya başlayalı hiç küflenme sorunu yaşamadım üstelik üzerini falanda yağlamadım çünkü bu yöntemlerin hemen hepsini daha önce denemiştim hiç sonuç alamamıştım :(
meva
05-20-2006, 05:54 PM
Arkadaşlar hala küf var bende üzerine yağ dökmeyi deneyeyim bari...
canımcım
05-20-2006, 11:44 PM
merhaba salcada küflenme oluyor üzerine sivi yagi koydugum halde oluyor hep cöpe döküyorum lütfen yardim edin.... :?
merhaba kayserılı;bende salcada kuflenmeden yakınıyordum,kucuk kucuk ayrı kaplara koydum olmadı,sıvıyag koydum olmadı vsvsvs..hatt tamek,tat gıbı kalıtelı urunler almaya basladım,enson oncunun domates ve bıber salcasını aldım kuflenmeden eser yok ınankı ne ustune yag koyuyorum ne kaplara aktarıyorum....herkese oncu markayı tavsıye edıyorum...
canımcım
05-20-2006, 11:45 PM
Arkadaşlar hala küf var bende üzerine yağ dökmeyi deneyeyim bari...
mevacım sanada deneyen bırı olarak öncuyu tavsıye ederım tamek ve tatdan daha guzel kıvamı var tadıda cok hos temız kasık derdıde yok... :lol:
meva
05-21-2006, 10:22 AM
Sevgili Saliha kaşık derdi yok derken neyi kastettin anlayamadım.Ama denemekle hiç bir şey kaybetmem...Teşekkürler
imbat
05-21-2006, 05:28 PM
Sevgili arkadaşlar
Ben de eskiden salçanın çabuk küflemesinden rahatsız oluyor,küçük miktarlarda alıp üzerine yağ dökerek kısa sürede tüketiyordum. Sonra dondurucuya koymaya başladım ve küflenme bitti. Gerektiğinde kullanıp tekrar dondurucuya koyuyor,bazen de birkaç günlük kullanacağım kadarını alt gözlerde saklıyordum.2 yıldır özkaleli diye bir salça buldum. Ev salçası kıvamında ve tuz dışında katkı maddesi yok.Yağ eklemeden dolabın alt gözlerinde saklıyorum. Hatta küçük bir miktarı dolabın dışında kış boyunca bozulmadan kaldı. Gıda mühendisi bir şarküteri sahibi önermişti. Bulursanız tavsiye ediyorum. Ben öncüyü denemedim, diğer markalar küflendi. Kolay gelsin.
Zeca
05-21-2006, 06:22 PM
Merhaba;

Ben salça olarak Olca, marka salça kullanıyorum. Lezzet olarak ev salçası tadında. Kesinlikle küflenme sorunu yaşamıyorum.
carese
05-21-2006, 07:12 PM
bende yaklaşık 20 gündür Nseker'in dediği gibi temiz kuru kaşık kullanıyorum 20 gündür hiç bir küflenme belirtisi yok umarım böylede devam eder yıllardır küflenen salçalardan bıkmıştım denemediğim yöntem kalmamıştı.birde alıştığım salça markasını değiştirmekte istemyorum hep tat marka kullanıyorum inşallah böyle küfsüz devam eder Nseker sana ne kadar teşekkür etsem azdır :)
*özlem*
05-23-2006, 10:39 AM
ARKADAŞLAR ;Domates salçaniz çok eksi ise içerisine bir havuç rendeleyin. Havuç, salçanizi (sosunuzu) tatlandiracaktir
ben denemedim ama belki işimize yarar diye düşündüm.
Aşkın
06-08-2006, 04:11 PM
Salça ile ilgili bir öneride benden. Salçayı kavonozundan temiz kaşıkla aldıktan sonra üstünü aynı kaşığın sırtıyla düzeltin. Hem kavonozun dışından görüntü bozulmuyor hemde küflenme olmuyor. Ben küçük kavonozlarda alıyorum. Büyük alırsam üstünü düzeltince biraz sıvıyağ koyuyorum.( Her seferinde yeni yağ eklemeye gerek yok. Kavonozu hafif eğerek salçayı alın.)
Yetur
06-08-2006, 04:21 PM
BİR ÖNERİDE BENDEN BABAESKİLİ KOMŞUMDAN ÖĞRENMİŞTİM KESİNLİKLE BOZULMUYOR. 1 KG SALÇAYA 1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ İLE BİR TENCEREYE KOYUN KISIK ATEŞTE KAYNAYANA DEK KARIŞTIRIN. KAYNADIKTAN SONRA 1 KAŞIK TURŞULUK TUZDAN KOYUN KARIŞTIRIN SOĞUYUNCA KAVANOZA KOYUP DOĞRU BUZDOLABINA ...AYLAR GEÇSEDE BOZULMUYOR. RENGİ KOYU OLUYOR.1 KAŞIK YEMEĞE MÜTHİŞ RENK VERİYOR..BİRDE EKMEK ÜSTÜNE SÜRÜP YİYİN NEFİS OLUYOR... :P
Nseker
06-08-2006, 05:27 PM
Nseker sana ne kadar teşekkür etsem azdır bugüne kadar salçada kullanmadığım yöntem kalmamıştı senin dediğin gibi temiz kaşık kullandım senin msj ını gördüğümden beri böyle kullanıyorum inanamıyorum eskiden beri kullandığım marka salça ama hiçbir küflenme belirtisi yok Allah razı olsun bu bilgiyi paylaştığın için :)


derence rica ederim eğer yardımcı olabildiysem çok sevinirim:)
almiri
06-16-2006, 08:10 PM
Merhaba arkadaslar
Bende herkes gibi salcanin kuflenmesinden sikayet ederdim. Ama artik kufklenmeye son. Salcami blogumda anlattigim seklide dondurucuda donduruyorum. strec folyaoya sarip , istedigim oranda kesip kesip kullaniyorum. Isterseniz blogumdan bakabilirsiniz.

http://uzakkose.blogspot.com/2006/06/pratik-fikirler-sala.html

Alev
naside
07-24-2006, 10:25 AM
bende tat marka kullanıyorum ama sürekli temiz kaşık kullanıyorum ve salçayı alınca üstünü mutlaka düzeltiyorum.şimdiye kadar hiç küflenmedi.ama fazla aldığımdada dondurucuya koyuyorum.çıkarınca cam bir kavonozda bitene kadar küflenmeden kullanıyorum
PAROL
07-24-2006, 10:35 AM
iş yerindeki aşçımız salça fazla alındığı için salçayı tuz ve yağ ekliyerek fırınlıyor hem bozulma önleniyor hemde koyu bi renk ve kıvam oluyor biber salçalarındaki gibi
hanımeli70
07-24-2006, 11:09 AM
Hanımlar uzun süre bozulmayan yiyeceklerde ve burada bahsi geçen salçalarda katkı ve koruyucu maddelerin mevcut olduğunu hatırlayalım lütfen....
naside
07-24-2006, 11:33 AM
evet bencede ben bir gıda laboratuvarında çalışıyorum ve gıdalar normal süreç içinde bozulmuyorsa mutlaka içinde kimyasal katkılar vardır.en iyisi geriye dönüş yapıp herşeyimizi kendimiz yapmak.yada en azından şu güzel yaz günlerinde taze taze domates kullanalım ne dersiniz.
azrahazal
09-26-2006, 11:33 AM
lütfen yardım edin..salçayı üstüne yağ koyarakda sakladım ama yinede küflenmeyi engelleyemedim...çok ama çok üzülüyorum ziyan olan kısımlara lütfen yardım edin..şimdiden teşekkür ederim...
Okyanus-Deniz
09-26-2006, 11:40 AM
hazır aldığım salçayı muhakkak güneşte bekletip biraz suyunu çektiririm. salçanız hazırmı bilemiyorum tabi. güneşte bekleyince yağada gerek kalmıyor.
emine007
09-26-2006, 11:46 AM
ben de genelde salçamı yaparım.Ama eğer yapamayıp hazır almışsam güneşte bekletirim içine tuz karıştırırım.Tuz da küflenmeyi geciktiriyor.ve mutlaka cam kavonaza koyarım.Hazır salçaların tenekesinde çabuk küfleniyor gibi geliyor bana.Üzerine yağ bazen koyarım, bazen koymam.Bence yağın pek bir faydası olmuyor.Bence en iyisi tuz.
ayseaksu
09-26-2006, 11:47 AM
http://www.tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?t=5377
sevgili zuzunun annesi, bu linkte istediğin bilgiler mevcut.... kolay gelsin...
azrahazal
09-26-2006, 11:49 AM
evet benimki hazır kavanoz salçası..diğer yaptığım biber salçasında falan bunu yaşamıyorum..söylediğiniz güneşte bekletme yöntemi konserve içinde geçerlimi acaba...cevabınız için teşekkür ederim.
eda yılmaz
11-22-2006, 12:46 PM
Merhabalar Herkese;
Tüm kaliteli marka salçaları kullandım, bir çok yöntem denedim yine de olmadı. Uzun lafın kısası Öncü ve Olca marka salçalarda hiç bir sorunla karşılaşmadım. Şiddetle tavsiye ederim. Şaşıracaksınız...
serpilduru
11-30-2006, 05:31 AM
bende hanımeli ve naside ye katılıyorum.uzun süre bozulmuyorlarsa mutlaka katkı maddesinden kaynaklanıyordur gibi geliyo ve biliyorsunuz katkı maddeleri hayatımıza girdikten sonra kanser vakaları arttı.Bende kendim yapamıyorum salçamı ama tat marka salçanın üzerinde katkı maddesi yoktur yazıyor.Güvenip alıyorum.
maviyeşil
03-02-2007, 12:21 AM
benim salçayı saklama yöntemim kavurarak arkadaşlar. 1 kg salçayı 1/2 lt z.yağı ile teflon tavada yakmadan kavuruyorum sonra bu salçayı yine kavanoza koyuyorum, yemeklerde veya kahvaltıda kullanıyorum.aynı miktarlarda fırın tepsisine koyup fırındada yapabilirsiniz em azından etraf fazla batmamış olur.
gümüşay
03-02-2007, 11:53 AM
bende kesinlikle olca marka salçayı tavsiye ederim. aylarca hiçbir şey olmuyor. tuzlu ve ev yapımı salça...
G KARAHAN
03-02-2007, 01:33 PM
okyanus deniz yazık ya şu çocuğun dilini bi zahmet kurtarıver oradan

2 yorum:

zeliş mirza dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
erva efrahem dedi ki...

bende buzdolabina koydum bakalim ne olacak 1aylik tat ile gidiyorum dondugumde bulacagimmi