19 Eylül 2008 Cuma

kuru gıdaları saklama

: Kuru Gıdaları Saklama
kedicik
11-13-2005, 05:38 PM
un ve pirinç saklamak için, kapağı sıkı cam kavanozlar aldım ve mümkün mertebe azar azar alıp taze taze kullanmaya çalışıyorum, ama gene de pirinç ve unun böceklenmesini önleyemiyorum. Daha şimdi bir kavanoz pirinç döktüm, çok moralim bozuldu :( Bir şeyler dökmeyi, ziyan etmeyi hiç sevmiyorum doğrusu. Bir tavsiyesi olan var mı? Sizler nasıl saklıyorsunuz acaba?
marfan
11-13-2005, 07:23 PM
beğendiğim pirinci fazla alırım ve içine tuz atarak karıştırır öyle kavanoza koyarım ve genellikle 4-5 ay dururlar her elime aldığımda kavanozu sallayarak karıştırırım.genellikle kaloriferli evlerde daha fazla oluyor böceklenme o yüzden mutfağın daha serin yerinde veya balkonun müsaitse orada muhafaza et .benim balkonum kapalı bütün erzaklarımı orada muhafaza ediyorum .
sabahim
11-13-2005, 10:20 PM
Merhaba.Bende marfan gibi kavanolara tuz koyarım.Gerçi nekadar fazla alırsam alayım 1 ay olmadan biter.Yinede bir kiloluk kavanoz olarak düşünürsek 1yk yemeklik tuz yeterli oluyor.Bunu kurubakliyatlar satan bir dükkandan öğrenmiştim.Faydasınıda gördüm.
cimcime064
11-13-2005, 11:20 PM
ben un kavanozuna bir-iki tane defne yapragı koyuyorum... o da unun böceklenmesini önlüyormuş... :oops:
kedicik
11-14-2005, 07:48 AM
Cimcime, ben de forumda okudum defne yaprağını ve dün akşam un kavanozuna koydum, bakalım faydası olacak mı?Sabahim, marfan tuz olayını hemen deneyeceğim, tahmin ettiğiniz gibi evim kaloriferli ve çok sıcak oluyor merkezi ısıtma olduğu için.Balkon da olmadığından evde serin yer bulunmuyor kışın :( İnşallah bu tuz olayı işe yarar :) Hepinize çok teşekkür ediyorum :D
Şeyda
11-14-2005, 08:25 AM
Aldığınız pirinç taze ise bez torbada tuzlayarak saklayabilirsiniz. Kavonozda havasız kalınca küflenme yapar. Ya da pirinci 4-5 gün bir tepside arasıra karıştırarak kurutunuz sonra tuzlayıp kavanoza koyun. Un içinde en iyisi yaz ayı için buzdolabında saklamak. Yoksa kısa zamanda bozuluyor. Kışın serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
DSYG
11-14-2005, 08:44 AM
bende şeyma'nın anlattığı gibi aldığım pirinci mutlaka ve mutlaka 1 hafta kadar havalandırırım. çünkü iyice kuruması gerekiyor. ondan sonra tuzlarım. kuru bakliyatlar için bezden rengarenk ve çok şık torbalar diktim. fasülyemi, nohutumu, pirincimi, mercimeğimi, barbunyamı vb. mutlaka bu torbalarda muhafaza ederim. ve şimdiye kadar hiç bir şekilde problemle karşılaşmadım.
oske
11-14-2005, 02:31 PM
Bizim buralar yazın çok sıcak olur bilen bilir :)
onun için nisandan herşeyi buzdolabına yerleştiriyorum çünkü hiçbirşey böceklenmeye çözüm olmuyor.
ama özellikle un için dikkatli olun
buzdolabından çıkan unla yaptıklarınızda hayal kırıklığına uğrayabilirsinizoda sıcaklığına geldikten sonra kullanmakta fayda var
zira benim kurabiyeler neden yayılıyor diye çok üzülüyordum suçlu bulundu soğuk un
sevgiler
okale
11-14-2005, 02:37 PM
kayınvalidem ankarada oda bez torbaya koyar ama banada bez torba içinde getirdiği pirinç bisüre sonra nemlendi gibi ve koku oluştu sanki rutubetli gibi.bende istanbulda özellikle bizimki gibi denize yakın çok nemli yerlerde oturanların bez torbada saklamaması gerektiğini düşünüyorum ozamandan beri.ben camda saklıyorum şimdik.ama evde çok unum var oda çuvalla geldi çuvalda duruyor .ona bir çözüm bulmam lazım.ya böceklenirse??üstelik çoğunu dağıttım bende fazla yenmiyor un ama hala var.defne yaprağını alayım bari,başka bişe yapmama gerek varmı?
Şeyda
11-14-2005, 02:39 PM
Oskecim elbette dolaptan çıktığı gibi kullanılmaz güzelim. Unu kullanmayı düşündüğünce önceden çıkartıp oda ısısına gelmesini sağlaman gerekiyor. Nasıl ki yumurta,tereyağ,margarin ve süt için bunu yapıyorsak un içinde yapmamız gerekiyor.
fatoş
11-14-2005, 03:30 PM
Geçende benimde unum böceklendi ve atmak zorunda kaldım. Sanırım oda çok sıcak geldi. Ama benim anlayamadığım bişey var. Lisede bize cansız organizmadan canlı oluşmaz denmemişmiydi? Çok cahilce bir soru olabilir ama nerden oluşuyo bu böcekler.?
esrakars
11-14-2005, 04:03 PM
Arkadaşlar ben fazla aldığım pirincin içine bir kaç diş sarımsak atıyorum ve hiç bir şey olmuyor.Tavsiye ederim.Unu da hava almayan bir kap içerisinde saklarsanız sanırım böceklenme sorununuz kalmaz.Ben öyle yapıyorum.
kedicik
11-14-2005, 07:25 PM
ben migrostan poşette baldo pirinç alıyorum, bunları da mı kurutmak lazım acaba :shock:
hatice0771
11-14-2005, 10:21 PM
Bakliyatlara birkaç diş sarmısak konursa böceklenmez.ama kokusunu begenmedim.sanırım böceklerde kokusunu begenmeyip gelmiyorlar. : :?: :?: :D :D :D
marfan
11-15-2005, 01:47 AM
doğda görev yaparken kilo kilo alma şansımız yoktu market olmadığı için kışa girerken pirinç,un,patates,soğan ve bakliyatı bir kış yetecek kadar fazla alırdık pirinci kalın tuz serperek,unu serin yerde .patates ve soğanı ışık almayan biryerde muhafaza ederdik ve hiçbirşey olmazdı şimdide öyle bir sorunum olmuyor .
sarmısak koymaya gelince. pirinci yıkadığınız zaman tuz gider ancak pirince sinen sarmısak kokusu gitmez .
cgozlu
11-17-2005, 09:21 AM
Merhaba,

Fasulye ve nohutu nasıl saklayabilirim.Haşlayıp soğuk suyla şoklayarak mı dondurucuya atmam gerekir?
iklim
11-17-2005, 10:20 AM
Merhaba,

Ben her ikisinide düdüklüde haşlayıp soğuduktan sonra
buzdolabı poşetlerine koyarak muhafaza ediyorum.

Sevgiler,
munise
11-17-2005, 11:23 AM
Bende her ikisini düdüklüde pişirip, sonra soğuk suya atıp birer yemeklik buzdolabı poşetinde saklıyorum.
cgozlu
11-17-2005, 04:38 PM
Cevaplarınız için teşekkür ederim
Akşamdan ıslatıyorsunuz yinede değil mi?
iklim
11-18-2005, 11:59 AM
cgözlü,

Evet akşamdan ıslatırsan daha kolay olur.

Sevgiler,
ipeko
11-18-2005, 02:38 PM
Herkese merhabalar,
Fasulyeleri normal suda, nohutlarıda karbonatlı suda akşamdan ıslatıp ertesi gün de normal tencerede haşlıyorum. Biraz diri kalmasına dikkat ediyorum ki pişerken ezilmesin diye. Suyu iyice süzülünce de birer pişirimlik poşetlere doldurup deepfreze e atıyorum.
cgozlu
11-18-2005, 04:11 PM
İklim ve İpeko arkadaşlarım teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
Bu hafta sonu ıslatı haşlıyım.
İpeko Karbonat yerine kabartma tozu olur mu ve ne kadar atmam gerekir göz kararı mı?
serbet
11-19-2005, 12:06 PM
Arkadaslar,
karbonat ve kabartma tozu kullanmamanızı öneririm...yemeğinizin vitamin değerini yok eder..
ipeko
11-22-2005, 10:50 PM
cgozlu, karbonat yerine kabartma tozu hiç denemedim .Bilemeyeceğim, ancak 1-1.5 çay kaşığı karbonat koyuyorum.

Bir dergide, nohut fasulye gibi bakliyatların çok fazla şeker içerdiğini bu sebeple de gaz yaptıklarını okumuştum. Paylaşmak istedim.

Şerbet'cim, neden vitamin öldürdüklerini biliyormusun? Yada bilen varsa bilgi verebilir mi? Bundan sonra dikkat etmek gerekiyor galiba...Tşk.
kedicik
12-18-2005, 08:39 PM
Forumdaki arkadaşların önerisi üzerine una defne yaprağı, pirince de tuz ekledim, bir aydan fazla zaman oldu, hala böceklenme olmadı. Sayenizde bu sorundan kurtuldum gibi çok teşekkürler :lol:
yesim_z
12-22-2005, 11:04 AM
ben bütün bakliyatlarımı buzdolabında muhafaza ediyorum. bez poşetler vardır içine tarhana falan konur, nefes alabilmesi için onlara koyuyorum. kullanacağım kadarınıda küçük vakum kapaklı cam kavanozlara koyup ayrıca kullanıyorum. bende diğer arkadaşlar gibi nohut ve fasulye gibi kuru gıdalarıda düdüklü tencerede suyunu çekene kadar haşlıyorum. suyunu atmak hoşuma gitmiyor çünkü bütün vitamini suya geçtiğini düşünüyorum. haşlanan kuruları yarım kiloluk dondurma kaplarına paylaştırıp derin dondurucuya kaldırıyorum. yemek yaparken büyük kolaylık oluyor..
yesim_z
12-22-2005, 11:05 AM
eklemek istedim, buzdolabında muhafaza ettiğim kuru gıdalar,un vs. 1 sene hiçbirşey olmadan durabiliyor.
hulyasen
12-23-2005, 10:46 AM
ARKADAŞLAR BENİMDE ANNEMDEN ÖĞRENDİĞİM BİR YÖNTEM VAR SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM. PLASTİK PET ŞİŞELERİ İYİCE YIKAYIP KURULAYIP SONRA İÇİNE PRİNÇ, MERCİMEK, K.FASÜLYE, NOHUT VS.. NE VARSA KOYUYORUM AĞZINI SIKICA KAPATIYORUM VE 2 YILDIR DURUYORLAR HİÇ BİR ŞEY OLMADI..
neşe
12-23-2005, 11:43 AM
Bende katkıda bulunayım.
Bir arkadaşım plastik pet şişelerin içine asma yapraklarını doldurup hava almayacak şekilde kapatıp dolapların üstünde muhafaza ettiğini görünce
çok hoşuma gitmişti.Neşe
idil77
01-18-2006, 10:40 AM
Ben gecen sene Tupperware'in bakliyat kaplarindan almistim http://tupperware.s5.com/custom.html bu adresden gorebilirsiniz. Mumkun mertebe dolu ve kapagi dogru sekilde kapatarak sakladiginiz seyler hava almadigi icin ve dolu oldugu zaman icerisinde az hava kaldigi icin cok uzun dayaniyor. Bizde pirinc cok gider ama evde pek kek pasta pisirmememe ragmen un cok uzun sure dayaniyor.
ipeko
01-18-2006, 05:46 PM
Pet şişe içine asma yaprağını teyzem ve ananem kurarlar. Kullanacakları zaman pet şişeyi keserek de kullanıyorlar. İyi fikir. Kuru baklagiller için özel birşey yapmıyorum açıkcası. Birşey olmuyor. Tozşeker ve un için aldığım plastik kovalarım var. unu paketiyle onun içine koyuyorum. Toz şekeri de yine o kovalarda muhafaza ediyorum. Buzdolabının üzerinde büyük bir dolabım var ikiside orada durur... Bugüne kadar bir sorun olmadı. Günlük kullandığım yarım kiloluk kapta tozşekerim azaldıkçatamamlarım. Diğer baklagillerim de cam kavanozlar içinde dolapta duruyor. Galiba bu konuda biraz da şansım yaver gidiyor...
seza
05-03-2006, 01:53 PM
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve sizlerden çok şey öğrendim.4 yıllık evliyim ilk sene kuru bakliyatlarımın hepsi güvelerden dolayı çöpe gitti.defne yaprağı denedim gene kar etmedi.buzdolabında beklettim yaz kış bu sefer bişeycikler olmadı ama buzdolabımdaki alanım daraldı..bu ne kadar kötü bir durum bilirsiniz.en sonunda pet şişelere doldurdum hepsini mis gibi duruyorlar.hepinize tavsiye ederim.
sukran.unal
05-03-2006, 02:36 PM
sevgili seza aramıza hoşgeldin. pet şişe önerisi çok güzel benim evimde bodrum katımda erzak yerim var sorun olmuyor ama kaloriferli evlerde oturupta kileri olmayan arkadaşlar için çok pratik bir yöntem vallahi şu bildiğimiz klasik su pet şişelerine mi koydun ve ağzını kapatıyor musun kapatınca havasız kalan bakliyat böceklenir.bakliyat mutlaka hava alacak. açıklarsan çok arkadaşım bundan yararlanır. teşekkürler..
kayserili
05-09-2006, 10:10 PM
merhaba arkadslar benim sorunum un ve seker nasil oldu bilmiyorum böceklenmis titiz oldugum halde bütün un ve sekeri attim yardimci olursaniz sevinirim tesekkürler..... :cry:
akdeniz
05-09-2006, 10:23 PM
Fazla olan erzak benzeri ürünlerimi buzdolabı ve deepfreez de muhafaza etmeye çalışıyorum.Geçen yaz Kilis'ten yaptığımız toptan baharat ve kurutma alışverişimizi de olduğu gibi deepfreeze koydum.Bir önceki yıl aldığım kurutma sebzelerim hep böceklenmişti ne yazıkki...Hatta fazla olan nescafe ve kuru kahveyi bile derindondurucuya koyuyorum. Hiçbirşey olmadı.

Birde annemden anımsıyorum,kırmızı pul bibere tuz ve yağ katarak muhafaza ederdi,bozulmasın böceklenmesin diye.

Selam ve sevgiler...
akdeniz
05-09-2006, 10:35 PM
Erzakları bez torbalarda saklamak ta faydalı oluyor.Hava almaları gerekiyor sanırım.Yine annem öyle yapar hala.
canımcım
07-24-2006, 03:52 PM
ARKADASLAR ELIMDE BAYAGI MIKTAR ÇEÇİL PEYNIRI VAR KAHVALTI DISINDA NASIL KULLANABILIRIM,ALTERNATIFLER SUNARSANIZ SEVINIRIM,ATRICA NASIL SAKLAYABILIRIM?KASAR PEYNIRI GIBI KULLANABILIRMIYIM YEMEKLERDE..TESEKKURLERRRR
esramng
07-24-2006, 04:47 PM
canımcım kayınvalidem çeçil peynirini dondurucuda saklıyor,ama yemeklerde kullanılırmı bilmiyorum.
canımcım
07-25-2006, 10:46 AM
KAYINVALIDENE KAHVALTILIK DISINDA NASIL KULLANACAGIMI SORSAN ESRAMNGCIM MEMNUN OLURUM... :D .....SAKLAMA TAVSIYEN ICIN SAGOL CANIM :lol:
soli
08-12-2006, 02:43 PM
Arkadaslar,
Unumu plastik kapta agzi siki bir sekilde mutfak dolabinda, irmik, misir unu, princi ise mutfak tezgahinin uzerinde cam kavonozlarda tutuyorum. Baharatlarim ise plastik ve cam kavonozlarda.Hepsinin icinde güveye rastladim. Bana bu konuda yardimci olursaniz sevinirim? Nerede saklamaliyim, güveden tamamen nasil kurtulabilirim?
CHiCeKPeRiSi
08-12-2006, 05:33 PM
Tam bilmiyom soli ama plastik kaplardan olabilir ve cok sicaksa ondanda olusabilirler , arada bir temiz bez`ìn üstüne serip havalandirirsan önlüye bilirsin. Rutubet te varsa belkide ondanda olabilir...
Lily-Rose
08-12-2006, 11:36 PM
Ben cok miktarda aldigim icin misir ununu derin dondurucu da sakliyorum, dogal olarak tazeligini koruyor ve hirbirsey olmuyor.
eylültatlı
08-14-2006, 09:01 AM
SOLİ BEN BU TÜR ŞEYLERİ BUZDOLABINDA SAKLAMAYI TERCİH EDİYORUM. EYENİ EVLENDİĞİMDE EVİMİ GÜVELER BASMIŞTI VE TAM ANLAMIYLA GÜVELERDEN KURTULMAM 3 AYIMI ALDI. BU YÜZDEN HİÇ RİSKE GİRME BUZDOLABINA KOY DERİM.
aa
08-14-2006, 09:41 AM
Bence de buzdolabına koy.Çok miktarda aldığım şeyleri ben öyle yapıyorum,bir sorun olmadı şimdiye kadar.
dastra
08-17-2006, 02:39 PM
merhabalar:
annem bez torbalar dikti bakliyetlar için 5 yıl diyarbakırda kaldım güveden eser yok.Ben konyalıyım herşeyi memeleketten getiririz.onun için oldukça yüklü olur kurular.Hanşiib uzdolabına filan sığmaz.Diyarbakır çok sıcak olmasına rağmen güveye rastlamadım.ama yılda 2 kez mutlaka torbaları boşaltır yıkar ve kuruları havalandırıp tekrar balkondaki dolaba kaldırırım.bu sene istanbuldayım bakalım burada nem ve sıcak bir arada bakalım nolcak.Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...
z
09-28-2006, 09:38 PM
ARKADAŞLAR KURU FASULYEYE VE NOHUTADA TUZ EKLEYİP ÖYLE SAKLAYIN HİÇ BİRŞEY OLMUYOR.
rengarenk
10-30-2006, 02:01 PM
BÜTÜN KURU BAKLİYATİ TUZLAYIP BEZ TORBALARDA MUHAFAZA EDEBİLİRSİNİZ EN İYİ YÖNTEM BENCE..
nadir
12-01-2006, 10:28 AM
bütün kuru gıdaları tuzlayıp kavanozda saklıyorum. hem düzen açısından hem de böceklenmesin diye. ama pirincim böceklenmiş. ne yapmalıyım. neden oldu anlayamadım. serin yerde de duruyor.
böcek
12-21-2006, 07:50 PM
valla hiç birini bilmiyordum öğrendiğim çokk iyi oldu...sağolun neler neler öğreniyorum
psikoterapi
01-04-2007, 05:43 PM
AArkadaşlar bir sorum olacak; nohutu haşlayıp dondurucuda sakladığınızı iletmişsiniz...
Bu şekilde sakladığınız nohutu sonra çözülmeden mi kullanıyorsunuz, bir de nohutlar dondurucuda saklandığında dirilmiyor mu?
ulusal
01-04-2007, 05:52 PM
ben son zamanlarda kuru fasulye ve nohutu fazla haşlayıp buzluğa koyuyorum çok rahat ettim yemek yapacağım zaman eti pişirirken çıkarıp sıcak suya koyuyorum çözülüyor kolay oluyor tavsiye ederim
nehirsu
01-04-2007, 06:15 PM
tum baklagillerin oldugu dolaba bir posette agzi acik olarak defne yapragi veya mumkunse her kuru baklagilin torbasina 1-2defne yapragi koyarsaniz boceklenme yapmaz
suyesili
01-04-2007, 06:53 PM
hepsini okudum genelde ya icine tuz koyun yada buzdolabina koyun diyorsunuz ben kendi adima buzdolabim buyuk ama ozellikle yaz mevsiminde hersey sigmiyor tabiiki onceligi meyve ve sebzeler aliyor.ama benim denedigim kuru gidalari hava almayan ve mutlaka ama mutlak cam kavanozda ve dibine kurutukmus aci sus biberi koyuyorum defnede ,sarmisakda denemistim ama en etkilisi sus biberi oldu ama dikkat un icine koyacaksaniz ayirmadan yada elemeden kullanmayin bir kez acelem oldugunda elmeden yaptim biberide ilk defa ve ozman yeni koymustum bicak ucli robotta biber bir guzel ufalanmisti.tabii tatli hamuru oldugu icin atmak zorunda kalmistimbir deneyin eminim memnun olacasiniz ben cok memnunum
citlembik4
01-04-2007, 09:10 PM
Merhabalar ben bu siteye yeni üye oldum ve şimdiden çok bilgilendim teşekkürler... :)
zzehra
01-05-2007, 02:00 PM
arkadaşlar benim sadece iri kurufaulyelerle (bonbon fasulyede diyorlar) sorunum var. ahşap kapaklı cam kavanozda tuz serperek kapalı balkonumda muhafaza ediyorum. ama yinde böcekleniyor. bana bir çözüm yolu gösterin. defne yaprağı işe yarıyormu gerçekten??
blueguide
01-05-2007, 04:52 PM
selamlar herkese bende yeni üye oldum,konuyu okuyunca bende hatırladım annemde defne yaprağı koyar içne,işe yarıyor.birde belirli aralıkla çıkarıp karıştırarak havalandırmak gerekiyor.Herkese mutlu yıllar diliyorum.
muge
01-10-2007, 11:42 PM
haşlanmış nohutu suyuyla birlikte koyuyorum buzluğa kullanıcağım zaman buzunu çözdürdükten sonra kullanıyorum. ben pilav için buzlukta bulunduruyorum, gerektiği zaman kolaylık oluyor. haşlanmış nohutları pilav için ne kadar gerekiyorsa bir kaç tane küçük kaplara koyuyorum. konserve nohutum arttıysa onuda buzluğa koyuyorum.
güldem
01-11-2007, 09:11 AM
zzehra ben kuru yiyecekleri cam kavanozda saklıyorum hiç böceklenmedi şimdiye kadar . belki ahşap kapaktan dolayı olabilir.hatta kavanozumda 5-6 senelik kuru fasulye var ilk günkü gibi duruyor.
akdeniz
01-11-2007, 09:12 AM
haşlanmış nohutu suyuyla birlikte koyuyorum buzluğa

Neden suyuyla Müge?Ben suyunu süzerek koyuyorum küçük kapaklı kaplarda veya bir ölçülük buzluk poşetlerinde,suyu ile koymanın ne farkı var? su dounca çözdürmek zor olmuyormu?
nehirsu
01-11-2007, 09:53 AM
akdeniz bende suzerek koyuyorum suyula koymuyorum..kullanimi daha kolay olyuor pilav yaparken ozellikle princlerle ceviriyorum yagda suyunu dokmeden once oktay ustanin onerisiydi bu...
muge
01-11-2007, 09:58 AM
çünki haşlanmış nohutun suyunuda pilavda kullanınca pilav çok güzel oluyor. ama şunu belirtiyim ben hiç bir zaman pirinci kavurarak yapmam hep haşlama yaparım pilavı. hep aynı marka pirinci kullanıyorum. 2bardak pirince 2bardak su hesabıyla yaparım.(bu ölçü pirince göre değişebiliyor) mesela 2bardaktan yapıcaksam pilavı 1bardak nohut suyu 1bardak normal su kullanıyorum eğer nohutlu pilav yapıcaksam.
akdeniz
01-11-2007, 10:06 AM
Nohut suyunun sırrını anlamış oldm :) teşekkürler..
drzeynep
01-31-2008, 11:48 PM
nohutun turşu içine koyulduğunu biliyormuydunuz.turşunu tadı harika oluyor.deneyin derim .ayrıca bakliyatları küflenen arkadaşlar için tupperware oval seti tek geçerim.1 yıllık bakliyatım duruyor.fındık ve cevizi ayıklayıp,robotta çekmiştim.1 yıl oldu.hala kullanıyorum.geçen senenin fındığıydı.küflenmeye, böceklenmeye ve bayatlamaya son.
zehra.s
05-18-2008, 01:54 PM
ben dolaplarıma lavanta koyuyorum lavanta kokusu bütün haşeratlara karşı iyi çözüm bakliyatlar tuzlandıgı zaman da böceklenmiyor ayrıca lavanta dolaplaplarımda hoş bir koku veriyor ve güveye karşı etkili oluyor

1 yorum:

Aliye dedi ki...

slm arkadaşlar ben ince bulgurumu pet şişelere koydum ancak içi bıcır bıcır böcek dolmuş
pakistanda yaşıyorum ve burda ince bulgur yok acaba bu bulgurları böcekten kurtarmamın bi yolu varmı acil cvp yazarsanız çok sevinirim