19 Eylül 2008 Cuma

balık saklama

ız : Balık saklama yöntemleri
öznur&emre
11-30-2005, 11:48 AM
selam arkadaşlar,

eşim akşama balık yemek istedigini söyledi. Ama aldığımız butun baliklar dondurucuda.
Balıkların erimesi için 2 saat yeterli olur mu? :?
nisanur
11-30-2005, 11:52 AM
SEVGILI OZNUR
SANA ANNENDEN GORDUGUM SEKLIYLE ANLATAYIM,ANNEM BUZLUGA KOYDUGU BALIGI YEMEK YAPMADAN IKI SAAT ONCE CIKARIR SONRADA HAZIRLARDI.BENCE BU IKI SAAT ICINDE COZULUR ICIN RAHAT OLSUN..
OHH CANIM BALIK ISTEDI BENDE YAPIYIM BU ARALARDA:))
HOSCAKAL!!
öznur&emre
11-30-2005, 12:10 PM
çok teşekkür ederim nisanur,

zaten barbun balığı, küçük küçük. 2 saate rahtalıkla erir dedigin gibi. Eşim akşamdan söylesemeyi unutmuş ben de kıyamadım başka yemek yapmaya :)

tekrar teşekkür ederim hızlı cevabın için

hoşçakal
hatun
11-30-2005, 04:56 PM
Merhabalar,
Aklinizda olsun, eger buzluktan cikarttiginiz seyin daha cabuk erimesini istiyorsaniz, soguk su banyosunda bekletin. Yani normal cesme suyunu bir kaba doldurup eritmek istediginiz malzemeyi icine koyun, 10-15 dakikada bir suyu bosaltip tekrar doldurun. Dikkat edilmesi gereken bir nokta, sebze meyva, veya hamur isi gibi donmus malzemelerden suda dagilacak olanlara bu teknigin malzemenin havasi alinmis bir posete koyularak yapilmasi gerektigi.
Saglikli gunler,
H
HZEYNEP
12-05-2005, 04:09 PM
merhaba arkadaşlar

aslında basit gelecek ama balık nasıl saklanır ? bana yardımcı olursanız sevinirim. ben balığı alıyorum, temizliyorum, yıkıyorum kurutup buzluğa atıyorum. yani attım. aslında buzluğa balık koymaya korkarım bozulur diye. bu sefer attım, çıkardım, yaptım gayet güzel. ama evdekiler balık yıkanmadan atılır böyle atarsan bozulur diye yemediler. bende size danışayım dedim. o kadar güzel yol gösteriyorsunuz ki her seferinde yeni şeyler öğreniyorum

sevgiler

hacer
nesev
12-06-2005, 12:31 PM
merhaba Hacer,

evdekiler haklı, balık yıkanmadan ve ayıklanmadan buzluğa konmalıdır.
Sevgi ve mutlulukla...
rubin
12-06-2005, 12:59 PM
sevgili hacer, balığı kolaylık olsun diye ayıklansa bile su tutulmadan dondurulmalıdır.

ayıklayıp dondurabilirsin. sevgiler.
HZEYNEP
12-06-2005, 01:16 PM
sevgili rubin ve sevgili nevsen

yardımınız için teşekkür ederim demek bundana sonra balığı yıkamaden donduracağız :(
bakın yeni bir şey daha öğrendim

sevgilerimle
şyd
12-06-2005, 02:05 PM
Yıkamanın ne zararı var arkadaşlar? Bende genelde yıkayıp iyice tuzlayıp kaldırıyorum buzluğa. Çıktığında da iyice tuzunu çekmiş oluyor. Ama artık bende yıkamıyim en iyisi.
rubin
12-06-2005, 02:25 PM
sevgili şeyda, nasıl ki yumurtaya su değdiğinde bazı bakteriler ürüyorsa aynı mantıkla düşün.
elbetteki ben bakterileri görmedim :) ama annem ve babam tadının kaçtığını söyledikleri için biliyorum. senelerdir aynı şey yapılıyor. tuzlamana gerek yok. emin ol daha iyi sonuç alacaksın.
hulyacandandemir
12-06-2005, 02:44 PM
yıkadıktan sonra tuzlarsınız aylarca hiç bir şey olmaz ki ben öyle yapıyorum
akdeniz
12-06-2005, 02:51 PM
Ben de temizleyip pişmeye hazır halde(fileto ve yiyeceğimiz kadarını bir arada saklayarak ama tuzlamadan) deepfreze koyuyorum ve pişme zamanı erimesini beklemeden fırına ya da tavaya koyuyorum ve çok güzel oluyor.

Ama bende okudum ki yıkamadan tuzlamadan fln saklanırmış diye,ama öyle yapıncada illaki eritmek gerekiyor ve balıklar yumuşuyor fln.
rubin
12-06-2005, 02:53 PM
sevgili akdeniz, balıkları deepfreze'den çıkardıktan sonra eritip yıkarsın, sonrada bir süre dolabın alt kısmında dinlendirirsin. bu süre yarım saat ya da bir saat olabilir. balıklar eski diriliklerine kavuşurlar.

sevgili hülya, belki sana tadı güzel geliyor olabilir. ama önemli olan sağlıklı olması değil mi?

sevgiler...
hulyacandandemir
12-06-2005, 04:53 PM
bence tad ve sağlık açısından bir sakınca yok çünkü asıl yıkamadan ayıklamadan koyup ondan sonra da bunları ayıklayayım yıkayayım diye bekletip uğraşırsan ozaman bakteri oluşmasına sebep olursun
marfan
12-07-2005, 08:44 PM
arkadaşlar balığı derin dondurucuya koymak için öncelikle
-- balığın taze olduğundanve
--balığın daha önceden dondurulmadığından emin olmalısınız.
balık taze ve daha önce dondurulmamış ise bekletmeden yıkayıp temizlemeden mümkünse deniz suyuyla yıkayarak iyice streçleyerek dondurucuya koyabilirsiniz.
--balığın taze olduğundan ve dondurulup dondurulmadığından emin değilseniz
sadeca yiyeceğiniz kadar alın ve aynı gün tüketin.
nözlü
12-09-2005, 09:09 AM
merhaba arkadaşlar!

balıkçı balık eğer buzdolabında saklanacaksa tuzlu su ile yıkandıktan sonra dolaba konulmasını bu şekilde saklanan balığın daha çok dayandığını ve içindeki mineralleri besin değerlerini daha az kaybettiğini söylemişti. ben bu şekilde yapıyorum uzun süre dayanıyor. tadınde bir değişiklik olmuyor.

:o
hulyacandandemir
12-09-2005, 02:25 PM
sana kesinlikle katılıyorum temizlenip ayıklanmamış balık zaten sen çıkarıp buzunu özüp ayıklayana kadar vıcık vıcık olur ve tadı kaçar ayrıca sağlıksız bence bakteri açısından
kevser k
12-09-2005, 04:01 PM
arkadaşlar bende sizin gibi düşünüyordum ama balıkçıya gidip sordum en sağlıklısının hiç yıkamadan denizden çıktığı gibi muhafaza edilmesi gerektiğini söylediler buzluktan çıkardığımız zamanda çözdürmeden kesilip daha kolay temizlendiğini söylediler bende öyle yaptım ama daha çıkarmadım sanki onlar daha iyi biliyor gibi geldi bana bu hafta sonu deneyip gerçekten dedikleri gibi olup olmadığını anlayacağım öyle ise tekrar koyacağım sizlere en azından sonucu söyleyebilirim :lol:
adizdar
09-22-2006, 12:09 AM
Balık dondurucuda saklanırken;

1. Ayıklanmalı mı ayıklanmamalı mı ?

2. Ayıklanırsa tatlı su ile yıkanmalı mı yıkanmamalı mı ?

Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yazar mı ?

2 yorum:

bettybluenun atakları dedi ki...

ACIL YARDIM! Merhaba .buzluktan 2 gun once kemik suyunu kullandim.kalan kismini buzdolabına koydum.hala kullanabilir miyim? ACIL .

bettybluenun atakları dedi ki...

ACIL YARDIM! Merhaba .buzluktan 2 gun once kemik suyunu kullandim.kalan kismini buzdolabına koydum.hala kullanabilir miyim? ACIL .